Kojadinović bolji od Bavčića
Dobra partija Feliksa Kojadinovića

Marousi iznenadio Aris

Kojadinović bolji od Bavčića

M. Maksimović

Pomalo neočekivano Aris je poražen u prvoj utakmici prvog kola play offa u Grčkoj. Marousi je slavio kao gost u Solunu ubjedljivo 72:86 što je ujedno bila i jedina pobjeda gostuju u prvim utakmicama prvog kruga.

U gostujućoj ekipi pet igrača je ubacilo deset i više poena, najviše Dalibor Bagarić 20 uz solidnih 6 skokova, poen manje je ostao na kontu Yannisa Gagaloudisa. Uz bok njima bio je Feliks Kojadinović koji je za 33 minute postigao 15 poena uz 5 skokova i osam asistencija. Aris je izgledao loše, pa će sada Edin Bavčić i saigrači imati težak posao u Atini. U defanzivi su potpuno nadskakani, a što se tiče učinka u napadu, Konstantinos Sloukas je bio najbolji sa 18 poena.Edin Bavčić je ostao 34 minute unutra, zabio je 9 poena uz 5 skokova.

Play off - četvrtfinale:

Panathinaikos - Peristeri GS 88:60 (1:0)
Olympiakos - VAP Kolossos 90:55 (1:0)
Aris - Marousi 72:86 (0:1)
Paok - Kavala 65:61 (1:0)
Peristeri GS - Panathinaikos 72:74 (0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.