Kojadinović: Došao sam pomoći
Feliks Kojadinović u reprezentativnom dresu

Provjereni bek stigao u Bosna ASA BHT

Kojadinović: Došao sam pomoći

Povreda startnog playmakera Bosna ASA BH Telecom Zlatka Jovanovića napravila je veliku rupu u sistemu igre trenera Vlade Vukoičića, ali su Studenti brzo reagovali, pa je u klub stigao iskusni Feliks Kojadinović.

Kojadinović u Bosnu dolazi kao slobodan igrač, jer je posljednjih nekoliko mjeseci bio bez kluba, a u timu bi trebao zamijeniti povrijeđenog Jovanovića, jer se pokazalo kako Muhamed Pašalić ipak nije kalibar igrača za prvu petorku.

"Negdje oko četiri posljednja mjeseca sam bio bez kluba. Imao sam neke ponude iz inostranstva, ali mi se nije išlo opet u Ukrajinu. Želio sam biti malo kod kuće, nakon što sam posljednjih nekoliko sezona igrao u inostranstvu. Kada su me kontaktirali ljudi iz Bosne nisam dugo razmišljao, te sam prihvatio poziv i evo me sada tu", kaže Kojadinović.

Koliko ostaješ u Bosni?

"Pa, prvih mjesec dana biću na jednoj vrsti probe. Naime, kako sam bio bez kluba posljednjih mjeseci, čelnici Bosne žele prvo da se uvjere u moje fizičke sposobnosti, a onda, nadam se, potpisujem ugovor do kraja sezone. Fizički nisam nespreman, jer sam svo to vrijeme trenirao sa jednim klubom u Novom Sadu, ali nisam igrao utakmice, pa će mi biti potreban jedan taj prvi period da uhvatim takmičarsku formu".

Tridesetogodišnji Kojadinović mogao bi svojom kvalitetom, ali prije svega iskustvom, umnogome doprinijeti mladoj i prilično neiskusnoj ekipi Bosne.

"Odradio sam već tri treniga sa ekipom i prvi utisak mi je da se radi o jednoj veoma mladoj i poletnoj momčadi. Bosna na otvaranju sezone u regionalnoj ligi nije imala sreće ni sa rezultatima, ni sa povredama. Kvalitet nije sporan, ali treba iskustva i ja se nadam da ću ja moći doprinijeti u tom segmentu igre. Mislim da ekipa ima veliki potencijal, samo ga treba usmjeriti u pravom smjeru. Također, upoznat sam i sa trenerom Vladom Vukoičićem, s kojim sam se tokom svoje karijere više puta susretao i poznat mi je njegov sistem rada", dodao je Kojadinović za u razgovoru SportSport.ba.

Kojadinović je karijeru počeo u redovima banjalučkog Borca, nakon čega je još igrao za Vojvodinu, PAOK, Maroussi, Samaru i Cherkasy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.