Kokoškov: Ni Dragić, ni Dončić...

Hvali Prepeliča

Kokoškov: Ni Dragić, ni Dončić...

E. Škorić

Igor Kokoškov je vodio Sloveniju do Evropskog prvenstva prošlog ljeta.

Glavne zvijezde u timu slovenačke reprezentacije bili su Goran Dragić iz Miamija i Luka Dončić iz Real Madrida, a Kokoškov je u jednom intervjuu ipak naglasio da je "neko treći" možda bio i ključna figura u stvaranju nevjerovatnog uspjeha.

Dakle, koliko god su Goran i Luka bili nevjerovatni i vodili Slovence do zlata, Kokoškov velike zasluge, osim kompletnom timu, daje i Klemenu Prepeliču.

"Prepelić je jedan od najboljih strijelaca Evrope i pravi lider. Povrh svega, dečko s ljubavlju igra za reprezentaciju. On je jako potcijenjen košarkaš. Izvanredan je, izuzetno je bio važan za Sloveniju, ima pravi karakter, ali ljudi su ga gurnuli u drugi plan", kazao je Kokoškov.

Kokoškov je po završetku Eurobasketa ponovo krenuo s radom u Utah Jazzu gdje je pomoćni trener, ali u budućnosti će vjerovatno ponovo preuzeti neku evropsku selekciju. Prethodno je bio selektor Gruzije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti