Koljeno Brandon Roya nije izdržalo

Brandon Roy će morati na operaciju koljena

Koljeno Brandon Roya nije izdržalo

Nekada rookie godine, Brandon Roy, morat će na novu operaciju koljena. Istog onog zbog kojeg je prekinuo karijeru, prije povratka u NBA. 

Brandon Roy prekinuo je karijeru nakon šeste povrede koljena u karijeri, četvrte u NBA-u. Sada je na red došla i sedma. Tri puta učesnik All Stara i rookie godine u dresu Portland Trail Blazersa završio je svoju profesionalnu karijeru 2011. godine. Krajem prošle sezone vratio se treninzima i u ovoj sezoni zaigrao za Minnesotu. Međutim nakon samo par utakmica problem se vratio i Roy mora na operaciju. 

 

Zaista je ovo veliki udarac za ovog mladog momka, koji nije imao sreće sa povredama. Nadamo se da ova povreda neće zauvijek udaljiti Roya sa NBA parketa, jer zdrav Brandon Roy je veliki dodatak za najjaču ligu na svijetu. Posebno će ostati upamćena utakmica doigravanja protiv Dallasa, kada je Roy sam vodio Blazerse do pobjede u posljednjoj četvrtini. Roy je Nowitzkom i društvu u posljednjoj četvrtini utrpao 18 poena. Uživajte.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.