Komedija na oproštaju Davida Sterna od NBA drafta

Stern provocirao publiku

Komedija na oproštaju Davida Sterna od NBA drafta

Midhat Šljivak

Komesaru NBA lige Davidu Sternu, sinoćnji draft u Brooklynu, bio je posljednji u 30-godišnjoj vladavini najjačom ligom svijeta.

Stern je karijeri prozvao tačno 839. pikova prve runde, a s obzirom da se povlači sa funkcije 1. februara naredne godine, sinoć se oprostio od publike, koja mu je uvijek upućivala zvižduke u poljednjih nekoliko godina.

Izgleda da se na odlasku Stern odlučio zabaviti, te je provocirao publiku tokom cijele prve runde, a najupečatljiviji detalj desio se pred sam kraj prve runde kada je Stern izjavio:

"Moramo objasniti publici u inostranstvu da vaše "booo" u Americi znak poštovanja", rekao je Stern, te je izazvao dosta smijeha.

Ipak, na kraju je na oproštajnom piku zaradio veliki aplauz, a na sceni mu se pridružio i čovjek kojeg je davne 1984. godine prvog prozvao Hakeem Olajuwon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije