Kompletiran veliki trejd: Garnett i Pierce stižu u Netse

Trejd kompletiran

Kompletiran veliki trejd: Garnett i Pierce stižu u Netse

Midhat Šljivak

NBA liga dala je dopuštenje da se izvrši trejd između Boston Celticsa i Brooklyn Netsa po kojem bi Kevin Garnett i Paul Pierce prešli u tim iz Brooklyna.

Pored velikih zvijezda Garnetta i Piercea, Netsi će dobiti i veoma dobrog šutera Jasona Terryja, a ovim trejdom Netsi u narednu sezonu ulaze kao jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka, jer u svom sastavu praktički imaju pet All-Star igrača

Celticsi su za svoj trojac dobili Geralda Wallacea, Krisa Humphriesa, Keitha Bogansa, Marshoona Brooksa, Krisa Josepha, te pikove prve runde draftova 2014. 2016. i 2018. godine. Također, Celticsi ako žele mogu zamijeniti i pik prve runde 2017. godine.

Tako će trener Netsa, Jason Kidd, u svojoj prvoj sezoni imati fantastičnu petorku Williams, Johnson, Pierce, Garnett i Lopez, dok će klupa biti znatno ojačanja Jasonom Terryjem.

Zvanično će se trejd realizovati 10. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.