"Kontrolisali smo utakmicu, ali..."

Trener Mladosti nakon poraza od Borca

"Kontrolisali smo utakmicu, ali..."

Prvi dan proteklog vikenda, a kada je u pitanju start košarkaške Lige 6, ponudio je neizvjesnu završnicu u samo jednom susretu. U onom, između Mladosti i Borca gdje su gosti iz Banja Luke odnijeli čitav plijen.

Vremena za naknadne analize i izvlačenje zaključaka, Liga za prvaka neće ponuditi mnogo. 10 utakmica za mjesec dana zaista je ubrzan ritam. Pa ipak, trener Mladosti Goran Sladojević našao je vremena da za naš portal zaključi prvu utakmicu njegovog tima.

"Jedna sekunda nas je dijelila od pobjede, a onda smo primili koš za koji je naknadno stigla odluka da je to bio šut za dva poena, službeni rezultat je dakle 72:73. Šta reći za sami susret, iako smo se smjenjivali u vodstvu, siguran sam, da smo mi bili ti koji su kontrolisali utakmicu. Dva puta smo imali prednost od 10 poena, ali kao po pravilu sve dobro što smo gradili padalo je u vodu zbog neiskorištenih zicera ili tehničkih pogrešaka. Čak smo i nakon toga imali snage da se dignemo jer smo u trećoj četvrtini gubili 46:35, nakon čega pravimo seriju od 18:0. Tri minute prije kraja imali smo četiri razlike, odbranjen napad ali ipak gubimo ovaj zaista neizvjestan susret", glasno o utakmici sa Borcem razmišlja trener Mladosti Goran Sladojević te dodaje:

"Znate, Borac igra jednu zaista nezgodnu i tešku košarku, nisam ni sumnjao da ćemo igrati neizvjestan susret. Pa ipak, moramo zaključiti da smo na kraju igrali veoma loše. Ostaje žal za ovim tijesnim porazom ali mora se priznati da su nam zaustavili Bocku kao i to da nismo imali širinu u napadu kakvu obično znamo imati".

Poraz od jednog poena razlike zasigurno je teško pao igračima Mladosti. Ono što se sada javlja kao realan i najveći posao za Sladojevića jeste taj da igrači što prije zaborave poraz u zadnjoj sekundi. Za to postoje veliki razlozi, a jedan od njih je i utakmica u Čapljini koja ih očekuje već u utorak. Sa ovim se složio i Sladojević koji je istakao:

"Za mjesec dana imamo u rasporedu 10 utakmica. Moramo susrete koje smo igrali brzo arhivirati, pravilno rasporediti snage i pokušati sačuvati igrače od povreda. Liga će biti izjednačena, barem ovaj dio klubova bez Širokog i Igokee. A mi, ni u jednoj utakmici nećemo biti bez šansi. Imamo sjajnu atmosferu u našoj dvorani, ali znamo kvalitetno igrati i u gostima. Apsolutno nismo bez izgleda u Ligi 6".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti