Koronavirus odgodio utakmicu 1. kola španjolske Endesa lige

Pozitivan košarkaš u redovima Unicaje

Koronavirus odgodio utakmicu 1. kola španjolske Endesa lige

Teme:

Košarkaška utakmica 1. kola španjolske Endesa lige između Unicaje i Jouventuda odgođena je zbog koronavirusa. 

Na redovnim testiranjima pred početak prvenstva jedan košarkaš iz redova Unicaje iz Malage testiran je pozitivno na COVID - 19 te se utakmica 1. kola planirana za subotu neće odigrati na taj dan. 

Kako pravila nalažu ostatak momčadi opet će raditi nove testove i ukoliko budu negativni utakmica će se odigrati 48h kasnije, tj. u ponedjeljak. Podsjetimo, naslov prvaka Španjolske u narednoj sezoni branit će Baskonia koja je senzacionalno prije dva i pol mjeseca, pored timova Barcelone, Reala i Valencie došla do pobjedničkog trofeja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi