Košarkaš 76ersa potpisao za Crvenu Zvezdu
Foto: nba.com

Mathias Lessort pojačao beogradsku ekipu

Košarkaš 76ersa potpisao za Crvenu Zvezdu

Francuski krilni centar, Mathias Lessort je potpisao ugovor s Crvenom Zvezdom, te će naredne tri sezone nastupati u dresu ovog kluba.

Lessort je prošle sezone nastupao za francuski Nanterre, a ove godine je izašao i na NBA draft. Iako se radi zaista talentovanom košarkašu, Lessort je izabran u drugoj rundi, tek 50. pickom. Njega su birali Philadelphija 76ersi za koje je nastupao i na ovogodišnjoj NBA ljetnoj ligi.

"Riječ je o veoma talentovanom igraču i s te strane, nastavljamo s ulaganjem u budućnost. Matias je potpisao ugovor na tri godine. Posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu Zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko euroligaša", izjavio je za zvaničnu stranicu direktor Crvene Zvezde Davor Ristović.

Ovaj 22-godišnji košarkaš je prošle sezone, nastupajući za Nanterre, u prosjeku bilježio 10.2 poena i 7.1 skokova, a osim Nanterrea u karijeri je nastupao i za Chalon.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi