Košarkaš Lakersa je mislio da je zakucao, ali onda je naletio na bosanski zid i samo se odbio

Monstruozna blokada Nurkića

Košarkaš Lakersa je mislio da je zakucao, ali onda je naletio na bosanski zid i samo se odbio

A. Čaušević

Iako su Portland Trail Blazersi ispali od La Lakersa u prvom krugu doigravanja NBA lige, Jusuf Nurkić je u ovoj seriji pokazao da se radi o vrhunskom košarkašu.

Za Nurkića se sa sigurnošću može reći da je među najboljim centrima najjače košarkaške lige svijeta što je pokazao i petom meču kojeg su Lakersi dobili 131:122.

Bh. košarkaš je imao niz sjajnih poteza, a jedan od najboljih je zabilježio već u uvodnim minutama meča kada je na superioran način zaustavio JaValea McGeea.

McGee je skočio koliko je mogao, mislio je da ću zakucati, ali onda je naletio na Nurkića koji ga je na fenomenalan način zaustavio i onemogućio da postigne poene.

Inače, centar Portland Trail Blazersa za 37 minuta na parketu uspio je doći do double-double učinka od 16 poena i 10 skokova, imao je i šest asistencija te pet ukradenih lopti.

Top Komentari

prometej
Da je naletio na Bogdanovića bio bi hercegovački? Ili bi opet bio bosanski?
0 10
Assassin
Nigdje veze, tačno se vidi da sportski portali nemaju o cemu pisati kada je ovo članak..
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi