Košarkaši Bosne savladali Čapljinu

Na otvaranju Lige 6

Košarkaši Bosne savladali Čapljinu

A. Beganović, foto: A. Balić

Košarkaši Bosne ASA BH Telecom pobjedom su započeli nastup u Ligi 6 za prvaka BiH. Studenti su večeras u Sarajevu pobijedili Čapljinu Lasta sa 69:67 (19:14, 18:20, 16:15, 16:18).

Bosna je imala rezultatsku prednost tokom cijele utakmice, ali je do pobjede došla u posljednjim sekundama. Čapljina je u finišu uspijevala da održava rezultatski priključak, a trojkom Bjelice sedam sekundi prije kraja došla je izjednačenja. No, Buza je u narednom napadu poentirao za pobjedu svog tima.

Bosnu su predvodili Sindis Demić sa 14 te Nermin Buza i Eldin Čamdžić sa po 12 poena, dok su u redovima Čapljine najefikasniji bili Krsto Bjelica sa 16 te Božo Jelčić i Novak Popović sa po 13 poena.

Preostala dva susreta prvog kola igraju se u subotu, a sastaju se: Široki Wwin - Radnik BN Basket (17.00) i Igokea - Mladost (19.00).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.