Košarkaši Čapljine počeli pripreme
Jozo Brkić.novo ime Čapljinaca

Košarkaši Čapljine počeli pripreme

Novi član elitnog ranga bosansko-hercegovačke košarke, HKK Čapljina, krenuo je sa pripremama za narednu sezonu. Trener Ante Nazor imaće naredne sezone sigurno jači tim u odnosu na onaj koji je izborio povratak u elitu. Splitski stručnjak na klupi Čapljine već je dobio tri odlična igrača, koji će pokušati obezbjediti Čapljincima opstanak u ligi naredne sezone.

Najnovije pojačanje u redovima hercegovačkog ligaša je dolazak mladog centra Joze Brkića, koji je prošlu sezonu igrao u redovima Trogira, kojem je pomogao u opstanku u ligi Hrvatske. Brkić je prošao školu košarke u Širokom Brijegu, a nakon odlaska iz matičnog kluba nosio je dres Dubrovnika i Trogira. 

Prošle sezone je u dresu Trogira imao prosjek od 18 minuta provedenih na parketu, a postizao je u prosjeku 8 poena i bilježio 5 skokova. Njegovo iskustvo igranja i u NLB ligi u dresu tima sa Pecare uveliko će pomoći mladim čapljinskim košarkašima u postizanju primarnog cilja naredne sezone, a to je opstanak u ligi. 

Prije Brkića u klub su stigli, još jedno veliko pojačanje u reketu, iskusni Samir Lerić, koji iza sebe ima veliko iskustvo igranja u europskim klubovima, kao i u dresu reprezentacij. Lerić će za mladi tim Ante Nazora sigurno predstavljati najveće pojačanje naredne sezone. Lerić je posljednju sezonu odradio u redovima Sloboda Dite. I on se kao i Brkić u neku ruku vratio kući, jer je i on rođeni Hercegovac iz Mostara, koji je karijeru počeo u Lokomotivi. 

Treće ovoljetno pojačanje Čapljine je stiglo iz Viteza, a riječ je o jednom od najboljih igrača Prve lige prošle sezone Ivanu Bakoviću, koji je već nastupao za Čapljinu u sezoni 2007/2008. Baković bi trebao da donese brži protok lopti u igri Čapljine, i on je jedan od igrača od koga čapljinski ljubitelji košarke najviše očekuju naredne sezone. 

Čapljina, uz odlične pripreme pod vodstvom  mladog splitskog stručnjaka Ante Nazora će pokušati dokazati da plasman u viši rang ispred nekih favorita, kao što je ,prije svih čitlučki Brotnjo, nije bio slučajnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.