Košarkaši Čelika žele skinuti skalp vodećoj Gradini
Zeničani ove sezone imaju jednu od najmlađih ekipa u A1 ligi

Derbi 18.kola A1 lige u zeničkoj Areni

Košarkaši Čelika žele skinuti skalp vodećoj Gradini

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u nedjelju u zeničkoj Areni u derbiju 18.kola A1 lige dočekuju lidera na tabeli ekipu Gradine iz Srebrenika. Ovo će sigurno biti poslastica za sve ljubitelje ovog sporta u Zenici, koji će na centralnom terenu moći vidjeti dobru košarku dvije ekipe, koje u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih igrača.

Zeničani su nakon pet uzastopnih pobjeda u prošlom kolu poraženi na gostovanju kod Burcha, ali to nije poremetilo atmosferu u svlačionici pred narednu utakmicu. Danas je održana i press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predsjednik kluba Goran Bulajić, trener Armel Mujaković, te mladi košarkaši Imran Porča i Anes Podojak.

"U zadnjem kolu izgubili smo u Sarajevu u neizvjesnoj utakmici, koja se prelomila u trećoj četvrtini. Imamo u nedjelju priliku da se popravimo pred domaćom publikom na centralnom terenu gradske Arene. Nadam se da će doći veliki broj navijača, kao što je to bio slučaj i protiv Radničkog iz Goražda. U nedjelju nam dolazi vodeća Gradina, koja ima samo dva poraza ove sezone. Nama pobjeda u nedjelju donosi ovjeru plasmana u play-off, što bi svakako bio uspjeh. Kada su u pitanju Lige mladih, naši juniori su uvjerljivo prvi, kadeti su četvrti, pioniri i pretpioniri šesti. Ovog vikenda u Sarajevu imamo turnir u organizaciji KK "Impuls" na kojem redovno učestvujemo. To je za mlađe kategorije, U-13, U-14 i U-18, igrat će se u pet dvorana u subotu i nedjelju. Sudionici su iz BiH, Slovenije, Srbije i Bugarske, nadamo se dobrim nastupima naših ekipa", kazao je predsjednik kluba Goran Bulajić.

Trener Armel Mujaković skautirao je narednog protivnika, koja ove sezone igra sjajno

"Što se tiče utakmice protiv Gradine, skautirali smo ih, znamo od koga nam prijeti najveća opasnost. Hrnčić i Tanasilović donose prevagu u njihovoj ekipi i ako njih zaustavimo na pravi način, možemo se nadati pobjedi. Moramo izvršiti pritisak na njihovu bekovsku liniju, jer mislim da smo tu kvalitetniji, oni su kvalitetniji pod košem, nama se vraća Bambur i vjerujem da ćemo svi biti zdravi do početka utakmice. Mi bi s pobjedom u nedjelju obezbjedili ulazak u play-off, ali mi ćemo se truditi u naredna tri kola, da pobijedimo sve tri utakmice, jer uz malo sreće možda na kraju možemo biti i drugi jer bi u play-offu mogli igrati protiv Radničkog, ali bi mi imali prednost domaćeg terena. Očekujem veliku podršku publike i nadam se da ćemo svi zajedno u nedjelju proslaviti pobjedu", istakao je Mujaković.


Mladi junior Imran Porča ove sezone igra veoma dobro kako za juniore, tako i za seniore OKK Čelik

"Zahvalio bi se svojim trenerima Mujakoviću i Varupi, koji su meni i Podojku dali šansu ove sezone u seniorskoj ekipi, jer smo mi najmlađi u prvom timu. Nadam se da smo svojim odnosom i igrama opravdali njihovo povjerenje. Trenirali smo dobro ove sezone, razbudio nas je taj poraz od Burcha, nadamo se pobjedi u nedjelju protiv gradine, atmosfera u ekipi je na visokom nivou, te se nadam da ćemo to prenijeti i na teren", kazao je Porča.

Anes Podojak polako izrasta u veoma dobrog organizatora igre, koji svoje kvalitete pokazuje iz utakmice u utakmicu

"Mlada smo ekipa, željni smo dokazivanja, naporno smo trenirali ovu sedmicu. Znamo da nam u goste dolazi lider, ekipa koja ima nekoliko iskusnih i provjerenih košarkaša. Mi idemo na pobjedu, a to će nam sigurno biti lakše ako budemo imali i podršku s tribina. Protiv Radničkog je bilo milina igrati, te se nadamo da će tako biti i u nedjelju. Uz pobjedu u nedjelju nastavljamo put ka play-offu i što boljoj poziciji na tabeli", kazao je Podojak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi