Košarkaši Fenerbahcea bez plaće od decembra 2019?

Kriza u turskom gigantu

Košarkaši Fenerbahcea bez plaće od decembra 2019?

Košarkaši Fenerbahcea u ovoj su euroligaškoj sezoni igrali puno ispod objektivnih mogućnosti a i očekivanja od takvog tima. 

Izgleda da je jedan od korijena problema u igrama Fenera bio i u financijskoj krizi koja trese turski klub. 

O financijskim problemima u Feneru bilo je govora i proteklih mjeseci no iz uprave kluba stizali su demanti takvih navoda. Ipak, grčki portal SDNA opet je aktualizirao ovu priču navevši kako košarkaši najpopularnijeg turskog kluba nisu dobili plaće od decembra 2019 godine. 

Navodno su i košarkaši prijavili slučaj ELPA-i, udruzi euroligaških igrača koja ove navode SDNA portala nije htjela komentirati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi