Košarkaši HKK Široki osvojili memorijalni turnir "Široki 2019"
Širokobriježani su došli do prvog trofeja u sezoni (foto: HKK Široki facebook)

U finalu pao Split

Košarkaši HKK Široki osvojili memorijalni turnir "Široki 2019"

Košarkaši prvaka Bosne i Hercegovine HKK Široki pobjednici su ovogodišnjeg izdanja memorijanog turnira "Široki 2019". Oni su u finalu večeras na Pecari savladali košarkaše Splita rezultatom 98:83.

Sjajni Jure Zubac s 29 koševa predvodio je Širokobriježane do pobjede dok su braća Mateo i Dario Drežnjak postigli 18 odnosno 15 poena. 

Najbolji kod Splita bio je Kedžo sa 17 koševa dok je 15 dodao Mate Kalajžić. U susretu za treće mjesto Sparsi su savladali Sutjesku rezultatom 74:73. 

Najboljim igračem proglašen je Jure Zubac dok je najbolji strijelac turnira bio Splitov Mateo Kedžo. Širokobriježani su mjesec dana prije početka prvenstva Bosne i Hercegovine te nešto manje do starta ABA 2 lige pokazali više nego zavidnu formu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi