Košarkaši Khimkija u štrajku od 15. januara

Planinić i društvo nisu primili plate tri mjeseca

Košarkaši Khimkija u štrajku od 15. januara

Košarkaši Khimkija mogli bi stupiti u štrajk počevši od 15. januara zbog kašnjenja plata već tri mjeseca. 

Nakon što je sa mjesta predsjednika odstupio Alexey Bodunkov finacijska situacija u ruskom klubu je teška. Plate igračima kasne već tri mjeseca i ukoliko ne budu isplaćene do 15. januara igrači Khimkija će stupiti u štrajk. 

 

Ekipa Rimasa Kurtinaitisa prošle sezone je osvojila Eurocup, a ove im ide jako dobro u Euroligi. Khimki je u ovoj sezoni porazio CSKA, Barcelonu, Real Madrid, Fenerbahce, Panathinaikos, ali sve bi to moglo pasti u vodu ukoliko košarkaši ovog kluba stupe u štrajk. Nije isključeno da klub napuste glavne zvijezde, Planinić, Davis, Fridzon, Lončar, Rivers, Monya. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti