Košarkaši Viteza plasirali se u elitni rang bh. košarke

Veliki uspjeh

Košarkaši Viteza plasirali se u elitni rang bh. košarke

Košarkaši Viteza su u fantastičnom ambijentu gradske dvorane u Vitezu savladali tim Brotnja i sa konačnih 3:0 u u ukupnom skoru plasirali se u elitni košarkaški rang BiH. 

Utakmice finala play off-a protiv Brotnja nisu bile toliko neizvjesne koliko se to očekivalo, Vitez je lagano protutnjao kraj Čitlučana i plasirao se u elitni rang. Vitez je u regularnom dijelu sezone imao omjer 17:1 a jedini poraz su doživjeli upravo od Brotnja u Čitluku.

U polufinalu su lagano izašli na kraj sa Mostarcima,a u finalu sjajnom taktikom, požrtvovnošću i umijećem slavili i izborili plasman u najviši rang bh. košarke. U posljednoj utakmici Vitez su predvodili Križanović, Dedić i Jurčević, ali sjajno vođenje ekipe sa klupe od strane Josipa Pandže presudilo je da Vitez na kraju bez mnogo muke savlada Brotnjo.

Nakon utakmice na ulicama oko dvorane uslijedilo je veliko slavlje građana i košarkaša Viteza, a grad Vitez nakon nogometnog kluba dobiva novog premijerligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije