Košarkaši Zrinjskog otputovali u Beograd

Plemiće očekuje duel sa Dynamicom

Košarkaši Zrinjskog otputovali u Beograd

Košarkaši Zrinjskog krenuli su jutros na dugo putovanje za Beograd, gdje će ih u okviru 10. kola ABA 2 lige dočekati Dynamic, trenutno vodeća momčad Prve lige Srbije. Dynamicu bolje ide u domaćem prvenstvu nego u ABA 2 u kojoj imaju jednu pobjedu više od Zrinjskog.

Tipična su srbijanska ekipa koja svoju igru bazira na brzoj i agresivnoj košarci i u vrhu su ove lige po ofanzivnim skokovima. U rosteru Dynamica ističu se američki bek Demond Eldridge, litvanski centar Aurimas Majauskas i dobro poznato lice, slovenački playmaker Aleksandar Ćapin, igrač s euroligaškim iskustvom. Tu su i dva dobro poznata lica, Ratko Varda i prošlogodišnji igrač Plemića Božo Đurasović. Utakmica se igra sutra u 18h, a valja napomenuti da se košarkaši Zrinjskog iz Beograda ne vraćaju u Mostar jer ih u petak čeka gostovanje u Bijeljini kod Radnika s početkom u 21 h. Mostarci se iz Beograda vraćaju u Tuzlu gdje će provesti dva dana, gdje će spavati i trenirati i otputovati u Bijeljinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi