Košarkašice Čelika bez problema do pobjede nad Orlovima

Polufinale Kupa BiH

Košarkašice Čelika bez problema do pobjede nad Orlovima

D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu je završnica Kupa BiH za žene u košarci.

Na samoj završnici sudjeluju četiri kluba, Play off, Orlovi, Čelik i Livno. Danas su na programu polufinalne utakmice, a u prvom meču košarkašice Čelika odmjerile su snage s ekipom Orlova.

Zeničanke su opravdale ulogu favorita, te na kraju bez problema slavile visoku pobjedu rezultatom 82:38 (23:10, 22:5, 16:13, 21:10). Već u prvoj četvrtini vidjela se evidentna razlika u kvaliteti, tako da su izabranice Slobodana Kecmana prvi period okončale vodstvom 23:10. Nastavile su Zeničanke igrati sjajno u napadu, te veoma čvrsto u odbrani i u drugom periodu, tako da se na poluvrijeme otišlo s visokim vodstvom Čelika rezultatom 55:15, što je već naslutilo prvog finalistu Kupa BiH.

U trećoj četvrtini ekipa Orlova zaigrala je mnogo bolje u odnosu na prva dva perioda, ali ekipa iz Zenice je još povećala razliku, tako da se u posljednjih 10.minuta utakmice ušlo s vodstvom Zeničanki rezultatom 71:28. U drugom poluvremenu Slobodan Kecman dao je priliku i ostalim košarkašicama, a one najbolje je odmarao za sutrašnje finale. Konačni rezultat na kraju bio je 82:38 za Čelik, koji je prvi finalist Kupa BiH, kojeg je osvojio prošle godine u Zenici.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci današnje utakmice u redovima pobjedničke ekipe ponovo je najbolja bila najiskusnija igralica, Aldijana Iriškić je postigla 18 poena uz pet skokova i dvije asistencije, Anida Ćorović je ubacila 17 poena, dok je Heljić ubacila 11, a Kovačević 10 poena uz osam skokova.

Kada je u pitanju ekipa Orlova jedina raspoložena za igru bila je Radenović s 15 poena i devet skokova.

Zeničanke će sutra u finalu snage odmjeriti s boljim iz duela Play off- Livno. Zeničanke su peterostruke osvajačice Kupa, a zanimljivo ovaj trofej su osvajale u posljednje tri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi