Košarkašice Čelika slavile nad Malenim

Liga 3

Košarkašice Čelika slavile nad Malenim

U zeničkoj Areni u odličnoj atmosferi pred oko 500 gledalaca odigrana je utakmica Lige 3 za žene gdje su snage odmjerile ekipe Čelika i Mladog Krajišnika.

Ovom pobjedom košarkašice Čelika zadržale su mogućnost da osvoje naslov prvaka BiH, a da bi podigle pehar moraće savladati Željezničar koji je ispao iz utrke za titulu.

U prvom dijelu utakmice obje ekipe su dale svoj maksimum, ali je ipak ekipa Mladog Krajišnika u prvoj četvrtini imala više sreće pa je povela sa jednim poenom razlike (15:16). Ipak, do poluvremena Zeničanke su izjednačile na 32:32.

U trećoj četvrtini izabranice Mensure Andelije ubacile su 15 poena dok su gošće ostale na samo 9 što je na kraju i presudio pobjednika utakmice. Međutim, bilo je napeto do kraja susreta, jer su ekipi Čelika trebala četiri poena za prolaz i to su i uspjele ostvariti do kraja. Konačan rezultat glasio je 59:52 i to zahvaljujući košarkašici Krajišnika, Bogoje Ivoni, koja je promašila dva slobodna bacanja pred kraj četvrtine što je njenu ekipu koštalo naslova.

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Iriškić Aldijana sa 17 poena i Bejtić Lejla sa 10, dok su gostujuću ekipu predvodile Deura Milica sa 18 i Stojanović Mirjana sa 10 koševa.

Gledalaca: 500
Arena Zenica, Zenica

ČELIK: Iriškić Aldijana (31min), Bura Josipa (26min), Bejtić Lejla (29min), Vidović Rada (23min), Pilav Aida (14min), Ristić Marina (35min), Mirvić Silvana (2min), Terglav-Tretsiak (12min), Graham Stanecia(28min)

Trener ČELIK : Mensura Andelija

MLADI KRAJIŠNIK:
Deura Milica (38min), Anić Antonela (36min), Rađenović Milena (25min), Žakula Dragoslava (35min), Latinović Ljiljana (26min), Jerković Ivona (11min), Bogoje Ivona (29min)

Trener MK : Mikeš Zoran

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.