Košarkašice Jedinstva bolje od Čelika

Prijateljska utakmica

Košarkašice Jedinstva bolje od Čelika

Emir Dindić

U sinoć odigranoj prijateljskoj utakmici u tuzlanskom Mejdanu snage su odmjerili dva pretendeta za titulu u nastupajućem prvenstvu Jedinstvo i Čelik. U veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici na kraju su slavile domaće košarkašice rezultatom 76:61.

No krenimo redom. U prvoj četvrtini gostujuće košarkašice dobro otvaraju utakmicu koševima Cece Papčević i Amre Mehmedić dok sa druge strane prva dva napada domaće košarkašice ne koriste, pa ponovo Papčević pogadja sa slobodnog i već je 0:6, a trener domaćih Jurčenko traži time-out. Nakon toga domaće košarkašice hvataju priključak, Čelik održava prednost od četiri poena prvenstveno preko raspoložene Amre Mehmedić koja je naprosto rešetala koš iz svih pozicija, pa ova četvrtina  završava rezultatom 16:21 u korist gostujučih igračica.

U drugoj četvrtini kao da izlazi druga petorka domaćih igračića na teren gdje naprosto. Domaće predvođe neumojive Periša, Ferhatović i Pinter, dok sa druge strane  gošće postižu samo deset poena i četvrtina završava rezultatom 22:10, tako da se odlazi na poluvrijeme kod 38:31.

Nastavak donosi igru kao prepisanu iz prve četvrtine. Igra se koš za koš gdje sa jedne strane  prednjači odlična Periša koja je prosto nezaustavljiva i iza linije 6,25 i sa odličnim ulazima, dok sa druge strane koliko-toliko gošće održava čitavu utakmicu nepogjrešiva Amra Mehmedić. Treći period završava sa 23:19 u korist domaćih košarkašica. 

U zadnju dionicu i jedan i drugi trener ulaze sa dosta izmjenjenim sastavima odnosno daju priliku košarkašicama koje manje igraj, a svoju minutažu dobro je iskoristila Amra Dindić koja je pokazala da Jedinstvo može u potpunosti računati na nju u budućnosti. Ova četvrtina završena je sa malim brojem koševa i sa jedne i sa druge strane, 15:11.

Kod domaćih najviše su se istakle Periša sa 20 poena (4 trice), Ferhatović 13 poena (3 trice), Bešić 11 poena, Zubak 10 poena (8 skokova), Pinter 8 poena (4 asistencije) dok sa druge strane se istakla odlična Amra Mehmedić sa 24 poena, Ceca Papčević sa 14 poena, Kristina Semerdi sa 10 poena (2 trice).

ŽKK Jedinstvo Tuzla - KŽK Čelik Zenica 76:61
16:21; 22:10; 23:19; 15:11

Dvorana : Mejdan  Gledalaca :100

Sudije: Ademir Zurapović, Nermin Sejdinović, Damir Salković (svi Tuzla)

ŽKK Jedinstvo: Bešić 11, Dindić 2, Gojković, Periša 20, Hasić, Ferhatović 13, Kovačević, Zubak 10, Trumić, Jusufagić 5, Pinter 8, Maltez 5 Trener: Goran Jurčenko 

KŽK Čelik Zenica: Stojanovska, Musić 2, Isaković , Mehmedić 24, Selimspahić, Fazlić 3, Stupar, Imamović 8, Papčević 14, Vukušić, Halimić, Semerdi 10.  Trener : Behudin Bajgorić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.