Košarkašice Jedinstva bolje od Željezničara u Mejdanu

Liga 6 za žene

Košarkašice Jedinstva bolje od Željezničara u Mejdanu

J. Duvnjaković

Košarkašice Jedinstva večeras su u okviru 7. kola Lige 6 za prvaka BiH u Mejdanu savladale ekipu Željezničara rezultatom 61:53 (10:18; 18:13; 10:14; 23:8).

Susret koji je bio od velike važnosti za obje ekipe na kraju je pripao košarkašicama Jedinstva koje su se tako revanširale košarkašicama Željezničara za poraz u Sarajevu.

Jedinstvo je na otvaranju meča imalo problema sa realizacijom napada, a bolja igra Željezničara u fazi napada donosi im prednost od osam razlike. U drugoj četvrtini Jedinstvo uspijeva smanjiti prednost Željezničara. Vidno bolja igra vraća ih u susret, pa su košarkašice Željezničara na poluvremenu imale prednost od tri razlike (28:31).

Drugo poluvrijeme donosi i potpuni preokret, prvo su u trećoj četvrtini košarkašice Željezničara povećale svoju prednost na sedam razlike, da bi u posljednjoj četvrtini došlo do neobjašnjivog pada u igri koji košarkašice Jedinstva koriste na najbolji mogući način i rješavaju četvrtu četvrtinu u svoju korist (23:8) i dolaze do nove pobjede.

Najefikasnija u ekipi Jedinstva bila je Melisa Brčaninović sa 30 poena, dok su Anela Alagić i Nataša Kajtaz dodale po 8 poena. Brčaninović je upisala i 10 skokova te tako ostvarila double-double učinak. U ekipi Željezničara istakla se Ariana Moorer sa 25 poena, te Samra Omerbašić koja je također ostvarila double-double učinal sa 18 poena i 11 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi