Košarkašice Jedinstva savladale Rudar

Košarkašice Jedinstva savladale Rudar

M. Šljivak

Pred početak prvenstva BiH za košarkašice, mnoge ekipe se spremaju i igraju prijateljske utakmice. Tako su se večeras u Tuzli sastali  KK Jedinstvo BHT i ŽKK Rudar Sport Ugljevik koji ove sezone pretenduje na Ligu za prvaka.

Međutim od prve do posljednje minute, dominirale su domaće košarkašice, koje su prosto "bombardovale" koš gošći iz svih pozicija. Tek u trećem periodu uspjele su gostujuće košarkašice da dođu do daha, ali i to je bilo kratkog vijeka. Domaće košarkašice ponovo ubacuju u brzinu više i nastavljaju da igraju sigurno do pobjede, iako ona ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. 

Najefikasnije u domaćem sastavu bile su Zdenka Kovačević sa 22 poena 4 asistencije , Mirela Bešić sa 18 poena 6 skokova Irma Rahmanović sa 13 poena 4 skoka i Amra Dindić sa 11 poena 4 skoka 3 ukradene i 3 asistencije, dok su kod gošći prednjačile Maida Rahmanović sa 15 poena,  Andrea Pinter sa 9 poena i Jovana Maltez sa 8 poena.

Jedinstvo će nakon ove utakmice odigrati još jedan prijateljski susret, a 2. oktobra gost u Tuzli je ekipa sarajevskog Željezničara.


Dvorana Mejdan Tuzla: Sudije: Vedran Kasać, Boris Kovačević, Adamir Muharemović (svi Tuzla)

KK Jedinstvo - ZKK Rudar Sport Ugljevik 74:46


KK Jedinstvo : Musić, Bešić 18 , Tabaković, Dindić 11 , Alagić, Čizmić, Žunić 6, Kovačević 22 , Rahmanović 13, Lević 4 .

ŽKK Rudar : Matić 4, Radovanović J, Gavrić M, Pinter 9 , Stošić, Maltez 8, Mitrović, Đurić 2, Bošnjić 4, Jovanović 4, Stefanović, Rahmanović M. 15 .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.