Zmajevi slavili, Garza najefikasniji

Pripremni meč na Vlašiću

Zmajevi slavili, Garza najefikasniji

Samir Mlaćo

Muška košarkaška reprezentacija naše zemlje sprema se na Vlašiću, a jučer je odigran i prijateljski meč.

Rival je bia selekcija Obale Bjelokosti i završilo je sigurnom pobjedom naše reprezentacije 95:77.

Najefikasniji u našem timu bili su Luka Garza (18 poena), Džanan Musa (17), Kenan Kamenjaš (13), Amar Alibegović (12) i Miralem Halilović (10). U redovima Obale Slonovače istakao se Nissre Zouzoua (21).

Ove dvije reprezentacije novi prijateljski meč igrat će i za dva dana, također na Vlašiću.

Svakako da raduje igra naše reprezentacije te se nadamo da će tako i nastaviti.

Na Vlašiću imaju sjajne uslove za rad, a jučer ih je posjetio i načelnik Travnika Kenan Dautović.

Oglasi

"Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović posjetio je na Vlašiću košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja se priprema za nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama.

Načelnik Dautović poželio je sreću Zmajevima i izrazio uvjerenje da će ostvariti dobar rezultat na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj", stoji u objavi KS BiH.

Podsjetimo, pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala.

Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

Na raspolaganju selektoru za ovo okupljanje su Džanan Musa, Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti