Košarkaško čudo od djeteta u Barceloni

Pogledajte video i uživajte

Košarkaško čudo od djeteta u Barceloni

Adnan Beganović

Aktuelni španjolski košarkaški prvak Barcelona pojačao je svoje redove 17-godišnjim izvanrednim švedskim šuterom Marcusom Erikssonom.

Eriksson u Barcelonu dolazi iz Manrese, a sa katalonskim klubom je potpisao četverogodišnji ugovor. Švedski košarkaš prvu sezonu provest će u drugoj momčadi Barcelone, koja igra u trećoj ligi, a ukoliko bude potrebe trener Katalonaca će ga povući u prvu momčad.

Mladi Šveđanin postao je planetarno popularan kada je početkom godine kod kuće u Uppsali, odlučio srušiti mjesni rekord po broju pogođenih trica u vremenskom radoblju od pet minuta.

Jedan prijatelj ga je snimao kamerom, drugi mu je ispod koša dodavao lopte, a on je u roku pet minuta 81 put šutirao za tri poena, a čak 78 puta je bio uspješan.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.