Košarkaško prvenstvo kreće 3. oktobra, no zasad je nepoznato u kakvom sastavu

UO KSBiH se sastao u Tuzli

Košarkaško prvenstvo kreće 3. oktobra, no zasad je nepoznato u kakvom sastavu

UO KS-a BiH napokon je donio i neke odluke vezane za domaće košarkaško prvenstvo.

Usvojen je početak natjecanja, pa bi prvenstvo trebalo početi 3. oktobra. Potvrđen je i povratak zeničkog Čelika koji je 'uskočio' umjesto Posušja.
No, još puno toga ostalo je nedorečeno i nepotvrđeno. Klubovi koji će igrati ABA 2 ligu i dalje 'guraju' tezu da će oni igrati prvenstvo od početka samo ako će svi, odnosno i Igokea. Međutim, Igokea će uz ABA ligu igrati i Fibino natjecanje, pa bi u tom slučaju morala igrati tri utakmice tjedno.

Uz to, ABA 2 ligašima nije problem to što će se ABA 2 liga vjerojatno igrati turnirski, pa bi u slučaju da se uključe u drugi dio prvenstva bili čak dva mjeseca bez utakmica. Bilo kako bilo, puno toga je još nejasno i nedorečeno, pa ni sam početak 3. oktobra nije posve izvjestan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi