Kraj nevjerovatne serije Hawksa, Netsi bolji od Clippersa

NBA liga

Kraj nevjerovatne serije Hawksa, Netsi bolji od Clippersa

Edmir Škorić

Atlanta Hawksi doživjeli su sinoć prvi poraz poslije 19 uzastopnih pobjeda u NBA ligi.

Hawksi su posljednji put prije gostovanja u New Orleansu poraženi 27. decembra prošle godne od Milwaukee Bucksa.
I kada se očekivalo da nastavi seriju na gostovanju kod Pelicansa, uslijedio je poraz. Pelicansi su slavili sa 115:100.  Tokom čitavog susreta domaćin je kontrolirao igru na parketu, imao po 15 i više poena razlike…

Anthony Davis se vratio u tim Pelicansa i on ih je sa 29 poena i 13 skokova predvodio do trijumfa. Jeff Teague je kod Hawksa ubacio 20 poena, Paul Millsap 15 poena.

Cleveland Cavaliersi su stigli do 11. uzastopne pobjede. Protiv slabašne Philadelphije su Cavsi slavili sa 97:84. Kyre Irving je bio najefikasniji domaći igrač sa 24 poena, LeBron James je ubacio 18. Cleveland je na omjeru 30-20, a 76ersi su najlošiji tim lige sa 10-39 omjerom.

Charlotte Hornetsi su iznenadili Wizardse u Washingtonu, pa su slavili sa 92:88. Dobrim dijelom utakmice gosti su bili bolji i u dobroj prednosti, ali su se Wizardsi vratili u zadnjoj četvrtini, no nisu uspjeli doći do trijumfa.

Pobjeda Hornetsa je tim značajnija ako se zna da nije bilo superstara Kembe Walkera.  Al Jefferson i Robers su sa po 18 poena, te Henderson sa 17 donijeli trijumf gostima, a Beal je u domaćim redovima ubacio 17 poena, Wall 16.
Brooklyn Netsi su priredili iznenađenje, te su u svom Barclays Centru savladali Los Angeles Clipperse sa 102:100. Gosti su vodili do same završnice, a onda su Netsi došli do pobjede. Brook Lopez ih je predvodio sa 24 poena, dok je Joe Johnson ubacio 22. Jordan sa 22 poena, te Paul sa 20 bili najbolji u gostujućem timu.

Malo ko je očekivao da će Milwaukee Bucksi dobiti Raptorse u Torontu (82:75). Middleton je sa 25 poena bio najzaslužniji za trijumf gostiju. Oklahoma je očekivano, rezultatom 104:97, dobila Orlando uz 25 poena Westbrooka i 24 Waitersa. Oladipo u timu gostiju je ubacio 22 poena, Vučević 20, Harris 18.

Dallas je sa 100:94 bio bolji od Minnesote, dok je Memphis slavio u Phoenixu sa 102:101.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.