Kraj sezone za Gallinarija

Kraj sezone za Gallinarija

Midhat Šljivak

Italijanski košarkaš Danilo Gallinari doživio je sinoć tešku povredu u susretu između njegovih Denver Nuggetsa i Dallas Mavericksa, te je za njegaova sezona gotova.

Ovaj sjajni košarkaš je povrijedio križne ligamente lijevog koljena na susretu sa Mavsima, a prema prvim prognozama ljekara, za njega je ova sezona NBA lige gotova,što će biti velikih hendikep za Nuggetse pred play off.

Gallinari je ove sezone u odličnim Nuggetisma igrao zaista fantastično, a prosječno je u 70 odigranih utakmica ubacivao 15,8 poena uz preko pet skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.