Kraj u Sloveniji, nema šampiona!

Savez potvrdio

Kraj u Sloveniji, nema šampiona!

Klubovi u Sloveniji su se još ranije dogovorili, a sada je njihovu želju uvažio i tamošnji košrakaški savez.

Naime, klubovi su nakon sastanka izrazili želju da se sezona 2019/2020 slovenačke klupske košarke prekine, te da nema proglašenja šampiona, promocije niti ispadanja.

Podsjetimo, košarkaška takmičenja u Sloveniji su prekinuta zbog straha od širena koronavirusa, a u elitnom rangu je u trenutku prekida trajala Liga za šampiona.

"Posljednjih nekoliko dana smo imali razgovore sa ljudima iz brojinih slovenačkih klubova. Došli smo do zaključka da je najbolje da u ovako nesigurnoj situaciji završimo sezonu. Nismo vidjeli alternativu. Svi klubovi su bili jednoglasni u stavu", izjavio je danas predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi