Kraj za Madrižanke
Sancho Lyttle je bila najbolja kod Halcona

FIBA Euroleague

Kraj za Madrižanke

Poznati su svi učesnici četvrtfinala Eurolige za žene. Sinoć su odigrane majstorice u tri preostala duela osmine finala, a plasman dalje izborili su Wisla, Brno i Halcon Avenida.

Najuzbudljivije je bilo u Madridu gdje je Rivas Ecopolis dočekao Brna i poražen je drugi put na svom parketu (77:63). U ovom dvoboju sve pobjede su ostvarene u gostima, niko nije uspio slaviti na domaćem parketu.

Dewana Bonner je sa 19 poena predvodila Brno do pobjede, Helena Horakova je dodala 16, a Tay Williams 14 poena. U redovima Rivasa prvo ime bila je Catherine Jones sa 15 poena.

Drugi španski klub je izborio plasman u četvrtfinale. Prošlogodišnji finalista Eurolige Halcon Avenida je u Salamanci bila bolja od Bourgesa sa 64:55. Ponovo je prvo ime bila Sancho Lyttle sa 22 poena i 15 skokova, dok je Endene Miyem kod Bourgesa postigla 15 poena i 5 skokova.

Treći četvrtfinalista koji je izborio plasman nakon majstorice je poljski prvak Wisla Pack. Wisla je bila bolja od mađarskog Mizo Pecsa sa 69:57. Marta Fernandez je sa 17 poena predvodila poljski tim do pobjede, a Ana Vajda je sa 18 poena bila najbolja kod Miza.

Rezultati:

Rivas Ecopolis – Brno 63:77 (1-2)
Halcon Avenida – Bourges Basket 64:55 (2-1)
Wisla Pack – Mizo Pecs 69:57 (2-1)

Parovi četvrtfinala:

Spartak Moskva – Fenerbahce
Ekaterinburg – Košice
Wisla Pack – Brno
Ros Casares – Halcon Avenida

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije