Kralj James i Heat nemoćni kod Pacersa
Foto: EPA

Indiana povela

Kralj James i Heat nemoćni kod Pacersa

Midhat Šljivak

Košarkaši Indiana Pacersa savladali su u prvom meču finala Istočne konferencije ekipu Miami Heata rezultatom 107:96.

Odlično su Pacersi ušli u ovaj meč. Poveli su 7:0, a u jednom trenutku su imali i 10 poena prednosti sredinom igre u prvoj dionici. Bez većih problema su Pacersi održavali stečeno vodstvo, a nakon prve četvrtine je bilo plus šest, 30:24.

Nastavila je Indiana s boljom igrom i u drugoj dionici. Lance Stephenson, David West i Roy Hibbert su punili koš Heata, koji nije imao odgovor na odličnu igru Pacersa. Miami je uspio zaprijetiti u nekoliko navrata, no niti u jednom trenutku nisu imali vodstvo, te se na odmor otišlo s 10 poena prednosti u korist Pacersa, 55:45.

Miami kao da se predao u trećoj dionici. Prednost Indiane se povećavala iz napada u napad, bilo je i 19 razlike u jednom trenutku, ali je zahvaljujući LeBronu Jamesu, Heat uspio da smanji zaostatak na 13 razlike nakon 36 minuta igre, 83:70.

Bez većih problema Indiana je sačuvala vodstvo u posljednjoj dionici. Pacersi su na kraju upisali pobjedu od 11 poena razlike, te su poveli u finalu Istočne konferencije s 1:0.

Paul George je predvodio Indianu s 24 poena i sedam asistencija, Roy Hibbert i David West su ubacili po 19 poena, a Stephenson je dodao 17. Kod Miamija, Dwayane Wade je ubacio 27, a LeBron James 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.