Kralj poravnao rekord, raspoloženi Hardena, Wade i Lillard

NBA liga

Kralj poravnao rekord, raspoloženi Hardena, Wade i Lillard

  U noći između subote i nedjelje u NBA ligi je odigrano osam utakmica, a veče su svojim sjajnim partijama obilježili James Harden i Dwayne Wade. Hardenovi Houston Rocketsi slavili su na gostovanju protiv Denver Nuggetsa sa 114:100, a u sastavu domaće tima nije bilo povrijeđenog bh. centra Jusufa Nurkića. 

Harden je predvodio svoj tim sa 28 poena i sedam asistencija, a veliku pomoć imao je u Coreyju Breweru, koji je upisao 24 poena i šest skokova. Odličan je bio i Ariza sa 19 poena. Chandler je bio najraspoloženiji za igru u redovima Nuggetsa, a postigao 26 poena i imao pet skokova, dok je Foye imao 20 poena i sedam asistencija. 

Gotovo identičnim rezultatom Miami Heat bio bolji od Sacramento Kingsa, ali tek nakon produžetaka sa rezultatom 114:109. U ovoj pobjedi posebno se istakao Wade sa 28 poena. U redovima tima iz glavnog grada Kalifornije, DeMarcus Cousins je imao 27 poena i 17 skokova, dok je Rudy Gay upisao isti broj poena, uz osam skokova i pet asistencija. 

Protekle noći se u centru pažnje našli su se i poraz Atlanta Hawksa od 76ersa sa 92:84, ali i pobjeda Cavsa sa 89:79 nad Sunsima, kao i poraz Portland Trail-Blazersa od Minnesota Timberwolvesa sa 121:113. 

Cleveland Cavaliersi su protekle noći stigli do svoje 40. ovosezonske pobjede, a ona će biti upamćena po tome što je LeBron James izjednačio rekord tima po broju asistencija. LeBron je sada izjednačen sa Marcom Priceom sa 4.206 asistencija, a do tog broja je došao svojom posljednjom, osmom asistencijom u duelu, tokom trećeg perioda. LeBron je sa 17 poena, šest skokova i osam asistencija učestvovao u trijumfu Cavsa, u kojima je najbolji bio Timofej Mozgov sa 19 poena, dok se u poraženom timu istakao Markieff Morris sa 16 poena. 

Hawksi su odlučili da u Filadelfiji odmore trojicu startera, ali ih je to koštalo poraza protiv 76ersa, koji su ostvarili tek 14. trijumf ove sezone. 

Proteklu noć obilježila je i partija Damiana Lillarda u Blazersa od Timberwolvesa. Domaći tim je do trijumfa predvodio Kevin Martin sa 29 poena i šest skokova, dok je Lillard je na drugoj strani imao 32 poena, sedam skokova i osam asistencija. LaMarcus Aldridge je upisao 21 poen i osam skokova. 

U ostalim utakmicama, pobjede su ostvarili Pelicansi, Pacersi i Bucksi.

Rezultati:
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 95:89
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 89:79
Miami Heat - Sacramento Kings 114:109 (nakon produžetaka)
New York Knicks - Indiana Pacers 86:92
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 92:84
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 121:113
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 91:85
Denver Nuggets - Houston Rockets 100:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti