"Nisam ljubomoran na Dončića"

Ranije su njih dvojica imali nesuglasica

"Nisam ljubomoran na Dončića"

S. Grebović

Dallas Mavericksi i ovi sezone igraju zaista sjajno, a play off im, ako se ne desi neko veliko čudo, ne bi trebao izmaći.

Prvi čovjek Dallas Mavericksa Mark Cuban, izjavio je da odnos dvije najveće zvijezde Kristapsa Porzingisa i Luke Dončića van terena nije baš najbolji.

Na njegove riječi reagovaju je latvijski košarkaš koji ga je tom prilikom demantovao.

"Nikada svojoj u karijeri nisam imao problem ni sa jednim svojim saigračem van parketa, a to važi i za Luku. Nisam ljubomoran na njega. Zaista mi nije jasno šta je Cuban tom izjavom želio da kaže i od kud mu to uopšte. Uvijek sam bio profesionalac i vojnik kluba", poručuje reprezentativac Latvije. 

Predsjednik Mavsa je njihov odnos poredio sa odnosom između Dirka Nowitzkog i Jasona Terryja iz šampionskih dana ove franšize.

„Na terenu je sve u redu. Međutim, sjećam se da Dirk i Jason nisu bili baš najbolji prijatelji van terena. Njhov odnos je vremenom postajao sve bolji i na kraju se rodilo veliko prijateljstvo. To je na neki način uticalo da dođemo do titule“, rekao je Cuban u toj izjavi.

Dallas je trenutno peti tim na Zapadnoj konferenciji sa omjerom od 40 pobjeda i 28 neuspjeha.

Što je tiče Dončića on u prosjeku ove sezone bilježi nešto više od 28 poena po meču, dok je Porzingis nešto skromniji sa 20 postignutih poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi