Krka lagano protiv Szolnokija

Krka lagano protiv Szolnokija

Midhat Šljivak
Teme:

Posljednji susret prvog kola ABA lige odigrali su u Novom Mestu domaća Krka i debitant iz Mađarske ekipa Szolnokija. Na kraju su domaći slavili laganu pobjedu rezultatom 71:55.

Od samog početka susreta Krka je dominirala. Gosti nisu imali nikakve šanse protiv raspoloženog slovenskog tima, a već nakon prve četvrtine imali su 12 razlike 24:12.

Do kraja prvog poluremena domaći su dodatno oevaćali prednost na 16 poena 41:25.

Igrala je Krka bolje i u drugom poluvremenu. Prednost je konstantno rasla, ali su gosti iskoritili opuštanje domaćih u posljednjoj dionici, pa su usjeli smanjiti prednost na konačnih 15 razlike.

Jaka Klobučar je u domaćem sastavu ubacio 13 poena, a jedini dvocifren je bio još Jure Lalić sa 10 poena. Kod Mađara Calvin Watson je ubacio 12, a Ernests Kalve 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti