Krka nanijela Ciboni novi poraz

Krka nanijela Ciboni novi poraz

Midhat Šljivak

Košarkaši Krke savladali su Cibonu u Novom Mestu rezultatom 69:67 u susretu 4. kola ABA lige.


U veoma izjednačenoj prvoj dionici Cibosi su bili za nijansu bolji, te su nakon deset minuta igre imali tri poena prednosti 18:15, ali je Krka u potpunosti razbila Cibonu u drugoj četvrtini. Imali su domaći košarkaši i 14 razlike, 35:21, no  Cibona je serijom 13:3 u posljednje dvije minute prvog poluvremena došla do samo četiri poena zaostatka 38:34.

Tokom većeg dijela treeg perioda viđena je izjednačena košarka. Ipak, Cibona je u završnici treće četvrtine došla do četiri poena prednosti 53:49.

Posljednja dionica protekla je u minimalnom vodstvu Cibone. Ušlo se međutim u neizvjesnu završnici u kujoj je za pobjedu Krke precizan sa linije slobodnih bacanja bio Jure Lalić, dok je DJ Strawberry pogriješio u zadnjem napadu Cibone, te je Krka došla do pobjede u ovom susretu.

Jure Lalić je predvodio Krku sa 15 poena, dok je kod Cibone DJ Strawberry ubacio 14 poena, a bh. reprezentativac Ante Mašić 9 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.