Krka osvojila Eurochallenge Cup
Ikonić je dao veliki doprinos

Naslov za Ikonića, Domercant treći

Krka osvojila Eurochallenge Cup

M. Maksimović

Košarkaši Krke su osvojili Eurochallenge Cup. U finalnoj utakmici završnog turnira Krka je pobjedila Lokomotiv Kuban 83:77. Do naslova je Krka stigla opet sjajnom igrom u završnici utakmice. Presudnom se pokazala trica Dušana Đorđevića minutu prije kraja za 81:75.

Slovenačka Krka je još jednom pokazala da ne morate iskrcati vreće novca da bi osvajali trofeje i pravili dobre rezultate. Sa sasvim solidnim igračkim kadrom ova ekipa je igrala Final Four NLB lige, nakon toga je vrlo brzo stigao još jedan turnir,ovaj put sa titulom.

U finalnom susretu Krka je vodila dobrim dijelom, ali neku veću osjetniju prednost nije ostvarila.Bilo je u jednom trenutku druge četvrtine +7,ali je Lokomotiv brzo vratio u igru. Treću četvrtinu je dobio Lokomotiv 24:18, u prevodu na semaforu je stajalo 65:61 u korist ruskog sastava.

Kada je Surovtsev pogodio tricu za 75:67 četiri minute prije kraja, malo ko je vjerovao u preokret Krke koja se vraća brzom serijom 6:0.Minutu i 35 sekundi prije kraja Dragič poentira za dva,Jeretin na drugoj strani gubi loptu, a Đorđević tricom donosi prednost Krki 81:75.

U posljednjih pedesetak sekundi košarkaši Lokomotiva su promašili četiri šuta, dok je Krivec na drugoj strani realizovao dva slobodna bacanja i slavlje Ikonića i društva je moglo početi. Christopher Booker je kod Krke bio najbolji sa 20 poena i 7 skokova, Pavič je dodao 13 poena, Ikonić i Đorđević po 12.Na drugoj strani je Michael Wilkinson (21) trebao pomoć svojih saigrača, ali te pomoći nije bilo.

U susretu za treće mjesto domaći Oostende je nakon produžetka ostvario pobjedu nad Spartakom 94:92. Spartaku nije pomogla ni odlična utakmica našeg reprezentativca Hernyja Domercanta koji je sa 33 poena bio ubjedljivo najefikasniji na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.