Krka vodila, ali na kraju izgubila od Szolnokija

Krka vodila, ali na kraju izgubila od Szolnokija

Midhat Šljivak

Košarkaši mađarskog Szolnokija savladali su na svom parektu ekipu Krke iz Novog Mesta rezultatom 72:69 u susretu 14. kola regionalne ABA lige.

Krka je vodila u ovoj utakmici skoro 36 minuta, ali su na kraju poraženi zahvaljujući sjajnoj igri domaćih u posljednjoj četvrtini. Imala je Krka osam poena prednosti 12:4 već na samom početku, a nakon prve četvrtine su imali plus devet 26:17.

Uspio je Szolnoki dobiti drugu četvrtinu 16:12, što im je omogućilo smanjenje minusa na poluvremenu na samo minus pet 38:33.

Krka je vodili cijelim tokom treće četvrtine. Prednost je varirala od četiri do devet razlike, koliko je i bilo nakon 30 minuta igre, te je slovenski tim ušao u posljednju dionicu sa vodstvom 55:46.

Posljednja dionca donijela je veliki preokret. U 38. minuti igre Szolnok je poenima Horvatha prvi put poveo 61:60, te su psihološki pritisak prenijeli na goste. Do kraja je domaći tim uspio zadržati vodstvo, te su na kraju slavili pobjedu.

Marton Bader je sa 22 poena predvodio Szolnoki u ovom ssuretu, dok je kod gostiju Edo Murič ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.