Krunoslav Simon MVP 11. kola ABA lige

Krunoslav Simon MVP 11. kola ABA lige

Midhat Šljivak

Košarkaš Zagreba Krunoslav Simon proglašen je za MVP-a 11. kola regionalne ABA lige.

Simon je u trijumfu Zagreba nad Maccabijem iz Tel Aviva 81:74 ubacio 26 poena, te je imao i 7 skokova i 4 asistencije za ukupnu valorizaciju od 35.

Drugo mjesto u izboru MVP-a pripalo je još jednom Simonu, ali Amerikancu Davidu iz Radničkog. On je skupio valorizaciju 33,  također je ubacio 26 poena, te je uhvatio 13 skokova u pobjedi njegovog tima nad Zlatorogom 88:71.

Petorku još čine i centar Krke Jerome Jordan sa valorizacijom 32, a isti index je imao igrač Hemofarma Boris Savović. Peto mjesto pripalo je mladom Bosancu koji nastupa za Sloveniju, centru Zlatoroga Alenu Omiću sa indexom od 29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.