Krupalija napustio Bilbao

Nakon dvije sedmice

Krupalija napustio Bilbao

Midhat Šljivak

Bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Damir Krupalija nije više član španskog Bilbaoa.

Krupalija je prije dvije sedmice potpisao jednomjesečni ugovor sa španskim euroligašem, kao zamjena prvu zvijezdu tima Axela Hervellea, koji je zadobio nešto ozbiljniju povredu prije nešto više od mjesec dana.

Hervelle je sada gotovo potpuno spreman za povratak na parket, pa se uprava baskijskog kluba odlučila zahvaliti Krupaliji na saradnji. Damir je odigrao dvije utakmice za Bilbao u Euroligi, ali bez značajnijeg učinka, i sa veoma slabom minutažom. Odigrao je svega osam minuta u dvije utakmice, te je ostao bez poena.

Sezonu je započeo u francuskom Toulonu gdje je odigrao šest utakmica sa prosjekom od preko deset poena i gotovo devet skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.