KS Makedonije suspendirao Nenada Dimitrijevića

Košarkaš je navodno svom Savezu lagao da je ozlijeđen

KS Makedonije suspendirao Nenada Dimitrijevića

Upravni odbor košarkaškog Saveza Makedonije odlučio je suspendirati košarkaša španjolskog Jouventuda Nenada Dimitrijevića zbog toga što se oglušio na poziv svog izbornika. Također, u srijedu je dokumentacija o kazni za ovog 20-godišnjaka dostavljena i na adresu FIBA-e.

FIBA će se zbog toga morati očitovati o ovom slučaju, a ovaj košarkaš je kažnjen jer se ljetos nije odazvao pozivu makedonskog izbornika prijavljujući navodnu ozljedu dok je, kako tvrde iz makedonskog saveza, istovremeno bez ikakvih problema radio s loptom u dvorani.

Dimitrijević je lani debitirao za nacionalni tim Makedonije, te trebao biti njezin lider jer se radi o sjajnom košarkašu, no iz raznoraznih razloga ovvaj momak nije došao na nekoliko posljednjih okupljanja makedonske reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi