Kvalifikacije za SP: Hrvatska porazom u Mađarskoj okončala agoniju
Hrvatska je doživjela potpuni debakl u ovim kvalifikacijama i pred nacionalnim timom naših susjeda stoji veliki remont. Foto: fiba.com

Hrvatska neće vidjeti ni SP ni OI

Kvalifikacije za SP: Hrvatska porazom u Mađarskoj okončala agoniju

Košarkaška reprezentacija Hrvatske porazom je okončala kvalifikacijski ciklus za odlazak na SP u Kini. Već u prošlom kolu porazom protiv Poljske u Varaždinu Hrvati su ostali bez teorijske šanse plasirati se na SP a danas su ih u Szombathelyju Mađari porazili sa 84:65.

Deklasiranje od strane Mađarske točka je na I svim ambicijama ove selekcije da u narednom periodu uradi nešto veliko što je hrvatska javnost očekivala od reprezentacije nakon plasmana na posljednje OI.

David Vojvoda s 21 košem, Ferencz sa 17 i Keller sa 14 poena kreirali su ovu veliku pobjedu domaće selekcije na čijoj je klupi vjerojatno posljednji put sjedio Dražen Anzulović. Kod očajne Hrvatske Toni Katić postigao je 14 koševa dok su centri Miro Bilan i Darko Planinić postigli 12 odnosno 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi