Lakersi potpisuju tri veterana

O'Neal, Hill i Jamison u LA-u

Lakersi potpisuju tri veterana

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi bi naredne sezone mogli imati jedan od najstarijih rostera u NBA ligi.

Lakersi su prije nekoliko dana potpisali ugovor sa 38-godišnjim playmakerom Steveom Nashom, a sada tim iz LA-a želi dovesti još trojicu veterana u ekipu. 

 

Krilni centar Antawn Jamison (206cm, 36 god.) nalazi se na korak od potpisa ugovora sa Lakersima, a na dobrom putu da obuče dres Lakersa je i 34-godišnji centar Jermaine O'Neal. Jamison je prošle sezone igrao veoma dobro za Cleveland gdje je ubacivao prosječno 17,2 poena, dok je u karijeri na prosjeku od 19,1 poena i 7,8 skokova. Pored Cavsa nastupao je još za Washington, Dallas i Golden State.

 

Sa druge strane Jermaine O'Neal je važio za respektabilnog centra koji je svoje najbolje godine proveo u Indiani, no zbog teških povreda koje je imao nije pokazao svoj puni potencijal. Prošle sezone je nastupao za Boston Celticse gdje je odigrao 25 utakmica, te je prosječno ubacivao pet poena.

 

Treći igrač kojeg Lakersi žele vidjeti u svom dresu je legendarni, gotovo 40-godišnji Grant Hill. Hill je proteklih pet sezona nastupao za Phoenix Sunse, a iako je važio za jednog od najboljih igrača u NBA ligi i njega su uništile povrede tokom karijere u kojoj je mogao mnogo više učiniti.

 

Za tim iz Arizone Hill je u prošloj sezoni ubacivao 10,2 poena, dok je u karijeri na prosjeku od 17,1 poena, a pored Sunsa igrao je još za Orlando i Detroit.

 

S obzirom da Lakersi u ekipi imaju 33-godišnjeg Kobe Brynata,31-godišnjeg Pau Gasola, kao i 32-godišnjeg Mtta World Peacea, tim iz Los Angelesa bi bio ubjedljivo najstariji tim lige u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti