Lamar Odom na korak od smrti
Foto: EPA

Odoma aparati održavaju u životu

Lamar Odom na korak od smrti

Midhat Šljivak

Američki košarkaš Lamar Odom (35) i dalje se nalazi u jako kritičnom stanju.

Zvijezda NBA lige prije dva dana je pronađena u bordelu u nesvjesnom stanju, a TMZ navodi kako je Lamar u komi i da mu organi otkazuju.

Na životu ga održavaju aparati. Srce, bubrezi i pluća otkazuju, a nekadašnja zvijezda najjače lige svijeta doživjela je i težak moždani udar, koji će mu, ako preživi, ostaviti teška oštećenja mozga.

O njegovom životu će odlučiti supruga Khloe Kardashian. Na njoj će biti teška odluka o eventualnom isključenju Odoma s aparata.

"U njegovom tijelu pronađena je svaka moguća droga koju možete zamisliti", piše portal E1.

Čini se da će ovo biti tužan kraj za nekada sjajnog košarkaša. Odom je osvojio dva NBA prstena s Los Angeles Lakersima, a igrao je i za Clipperse, Miami i Dallas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.