Lamar Odom ostaje u Lakersima?
Još uvijek neizvjesna situacija oko Odoma

Lakersi poslali ponudu Odomu

Lamar Odom ostaje u Lakersima?

Trakavica oko odlaska ili ostanka Lamara Odoma u Lakersima se nastavlja. Jedan od najboljih igrača šampionske generacije tima iz Staples Centera još uvijek se dvoumi oko ostanka u žutom dresu.

Nakon što su Miami i Dallas ozbiljno zagrizli zas Lamara Odoma u upravi Lakersa su odlučili da naprave konkretan potez kako ne bi izgubili ljubimca navijača. Nakon mnogo razmišljanja konačno su stavili na stol zvaničnu ponudu za produženje ugovora svome free agentu. 

Lakersi su Odomu ponudili ugovor na četiri godine vrijedan 9 miliona dolara po sezoni i nadaju se da će ga Odom prihvatiti. U pregovore su se uključili i Kobe Bryant koji je s naslovnice LA Timesa javno pozvao Lamara da ostane dio šampionskog tima i naredne sezone. 

29-godišnji krilni centar je prošle sezone kao šesti igrač Lakersa bilježio odličnu statistiku od 12,3 poena i 9,2 skokova za 32 minute provedene na parketu. Ipak, ono što Odoma najviše brine je što zna da i naredne sezone vjerovatno neće biti starter, nego će ulaziti s klupe kao rezerva mlađim igračima Gasolu i Bynumu, a kad znamo da je sad došao Artest koji je potpuno drugi tip igrača od Arize s kojim se Odom odlično slagao prošle sezone, gotovo je sigurno da će se minutaža Odomu smanjiti. 

Ipak, još jedna stvar koja mnogo utječe na odluku Odoma je i ta što klubovi koji ga traže Miami i Dallas dolaze iz država Floride i Texasa gdje su porezi na plate skoro upola manji od poreza u Kaliforniji pa bi i to moglo imati presudnu ulogu. Ipak, ostaje nam da sačekamo narednih nekoliko dana da vidimo šta će od svega biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije