LaMelo Ball napustio Australiju

Vraća se u SAD

LaMelo Ball napustio Australiju

Midhat Šljivak

LaMelo Ball završio je epizodu u Australiji.

Najmlađi od poznate braće Ball proteklih nekoliko mjeseci je nastupao za Illawarra Hawkse i igrao je zaista dobro.

Imao je prosjeke od 17 poena, 7.6 skokova i 6.8 asistencija po utakmici, ali već više od mjesec dana ne igra zbog povrede.

Nakon što ga je povreda odvojila od parketa odlučio je da napusti Australiji. Saradnju sa Hawksima je raskinuo i vratit će se u SAD, gdje će se pripremati za predstojeći NBA draft.

Tamo mu se predviđa visok izbor. Mnogi tvrde da bi čak mogao biti i prvi pik, ali za sada se još ne može predvijeti ko će biti prvi biran na draftu 2020. godine.

Ball će međutim sasvim sigurno biti u vrhu drafta i gledat ćemo ga u NBA ligi od naredne sezone zajedno sa bratom Lonzom, koji je član New Orleans Pelicansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije