Latvija sa četiri pobjede u drugi krug kvalifikacija

Strelnieks dominirao

Latvija sa četiri pobjede u drugi krug kvalifikacija

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Latvije pobijedila je na gostovanju Ukrajinu sa uvjerljivih 93:71 i sa četiri pobjede prolazi u drugu fazu takmičenja.

Dominirala je Latvija u ovom susretu protiv Ukrajinaca. Potpuno su razbuli domaćina uz sjajan šut iz igre od gotovo 49 posto.

Ubitačan je danas bio Janis Strelnieks. Pogodio je 10 od 16 šuteva za ukupno 26 poena, a ovom učinku je dodao još devet asistencija i pet skokova.

Dobar dan su imali još Meiers i Lomazs sa po 16 koševa, dok je Davis Bertrans ubacio 13. Kod Ukrajine Viacheslav Kravtsov je ubacio 15 poena, a Bobrov 12.

Latvija je prošla dalje sa četiri pobjede, Ukrajina ima tri i obje selekcije ćemo gledati u drugoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije