Lavrinovič MVP šestog kola Eurolige

Lavrinovič MVP šestog kola Eurolige

Jedan od najboljih šestih igrača Evrope, centar Montepaschija iz Siene Ksistof Lavrinovič, najbolji je igrač šestog kola košarkaške Eurolige. Litvanac je odigrao najbolju utakmicu u posljednje vrijeme.

Lavrinovič je u pobjedi Montepaschija kod Choleta 70:61 upisao 23 poena, 8 skokova, 2 ukradene lopte, a čak 10 puta su igrači Choleta napravili prekršaj nad njim. To mu je bilo dovoljno za index 36, što mu je najbolji index u karijeri kada su u pitanju euroligaški nastupi.

Centar Caje Laboral Stanko Barać je u ovom kolu bio jedini igrač koji je ostvario double-double učinak (18 poena, 13 skokova), uz to je ostvario još četiri blokade, i sa indexom 34 bio je drugi najbolji igrač kola. Bojan Bogdanović je ostvario index 24, a Roko Ukić i Demond Mallet 23.

Najbolji strijelac šestog kola je Bojan Bogdanović sa 26 poena, a on je ujedno i prvi strijelac sezone s prosjekom 17.8 poena po utakmici. Stanko Barać je sa 13 skokova prvi skakač kola, Omar Cook i Sašo Ožbolt sa po 9 asistencija su najbolji asistenti, dok su Ricky Rubio i Sinan Guler ukrali po 4 lopte. Stanko Barać je i najbolji bloker kola sa 4 blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.