Lawson o Nurkićima: Otac je još veći od Juke

Ponajbolji košarkaš Nuggetsa

Lawson o Nurkićima: Otac je još veći od Juke

Košarkaški Denver Nuggetsa sinoć su ostvarili svoju 17. pobjedu ove sezone, a na parketu Pepsi Centra oružje su položili Dallas Mavericksi. Rezultat je na kraju utakmice glasio 114:107.

Naš Jusuf Nurkić je pružio dobru partiju, ali je Nuggetse u ovome meču predvodio Ty Lawson sa 29 ubačenih poena, dok je Faried postigao 22. 

O mladom i supertalentovanom bh. centru priča se sve više širom Sjedinjenih Američkih Država, a Juka već odavno nije nepoznati rookie. Ne da svi već dobro poznaju Jusufa, nego i njegovu životnu priču, a utakmicu sa Dallasom iz prvih redova Pepsi Centra gledao je i Jusufov otac.

"Čovječe on je veći od Juke, ludnica! Čovjek je ogroman, stvarno je ogroman", rekao je nakon utakmice najbolji njen najbolji pojedinac Ty Lawson, očito iznenađen visom starijeg Nurkića.

Inače, Amerika je upoznata i sa informacijom da otac Jusufa Nurkića radi kao policajac u Tuzli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.