LBJ i Melo s jedne, Durant, Curry i Bryant s druge strane

Poznate petorke NBA All-Star utakmice

LBJ i Melo s jedne, Durant, Curry i Bryant s druge strane

Edmir Škorić

U New Orleansu će 16. februara biti odigrana NBA All-Star utakmica, a poznate su početne petorke...

Četvorica košarkaša će po prvi put u karijeri startati u jednoj All-Star utakmici. Stephen Curry (Golden State) predvodit će Zapadnu konfrenciju prvi put u karijeri. On je dobio najviše glasova u glasanju za braniče Zapada. Društvo bi mu, ako bude spreman, trebao praviti Lakersov Kobe Bryant.

Ovo će biti 16. Kobijev nastup na All-Star utakmici, a samo Kareem Abdul Jabbar je imao više nastupa (19).

Prednju liniju Zapada od prve minute će predstavljati Kevin Durant (Oklahoma), Blake Giffin (LA Clippers), te Kevin Love (Minnesota). I za Lovea je ovo prvi put u karijeri da starta na All-Star meču.

Istok predvodi LeBron James, najbolji košarkaš lige i član Miami Heata. Društvo ćemo praviti Dwayne Wayde, suigrač iz Miamija, u zadnjoj liniji, dok će trojac Carmelo Anthony (New York), Kyrie Irving (Cleveland) i Paul George (Indiana) sačinjavati ofanzivni trio u petorci Istoka.

NBA All-Star utakmica, startne petorke:

Istok: Dwyane Wade, Kyrie Irving, LeBron James, Paul George, Carmelo Anthony.
Zapad: Stephen Curry, Kobe Bryant, Kevin Durant, Kevin Love, Blake Griffin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije