LBJ na izlaznim vratima Cavsa?

LBJ na izlaznim vratima Cavsa?

SportSport.ba

LeBron James, najbolji igrač u NBA ligi odbio je jednogodišnje produženje ugovora sa Cavsima. Na taj način, popularni LBJ je dolio ulje na vatru i raspirio glasine da će narednog ljeta napustiti sadašnju ekipu.

Sa prosjekom od 28,4 poena, 7,6 skokova i 7,2 asistencija, MVP lige je nije spreman da zapečati svoju budućnost i želi imati sve opcije u opticaju. Naime, naredne sezone će zaraditi 15,7 miliona dolara, a u slučaju da aktivira klauzulu za 2011., to bi mu omogućilo dodatnih 17,1 milion. Mnogi smatraju, da će u slučaju još jednog neuspjeha u Playoffu LBJ sigurno potražiti klub koji će mu napokon omogućiti da se domogne prstena.

Kada je riječ o ostalim vijestima u NBA ligi, treba napomenuti povratak veterana Bena Wallacea u Detroit Pistonse. Popularni Big Ben nije više na nivou ranijih sezona, a činjenica je da je na njegovoj poziciji doveden i sjajni Carlos Villanuva što mu baš i ne ide u prilog. Međutim, John Kuester je mišljenja da će Ben biti istinski vođa koji će sa svojim iskustvom pomoći daljnoj ekspanziji tima. Prvaci iz 2008. godine, Boston Celticsi, uradili su odličan posao potpisivanjem krilnog igrača Minesote Sheldena Williamsa, a na pragu su potpisivanja novog ugovora sa sjajnim Glennom Davisom, inače centrom koji je odlično prošle seozne mijenjao povrijeđenog Kevina Garnetta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.